Skip links

Hulpprojecten

Eén van de doelen van Petach Tikvah is dat wij hulp en hoop willen geven aan de Joodse medemens. Bij hulp kan je denken aan hulp bij terugkeer naar Israël of hulp in noodsituaties. Wij werken samen met lokaal werkende organisaties die betrokken zijn bij terugkeer (aliyah) en hulpverlening.
Project Shalom Ministries

Revive Israel is gemeenschap/bediening van volgelingen van Jesjoea, die samenwerken om het Koninkrijk van God naar het hart van Israël te brengen door middel van gemeenschapsleven, hulpverlening, het maken van discipelen en aanbidding.

De missie is het Koninkrijk van God naar het hart van Israël te brengen door de verlossingskracht van Messias Jesjoea. Er is een organische boerderij die gebruikt wordt voor gemeenschapsleven, discipelschap, aanbidding. Daarnaast zijn er diverse hulpverleningsprojecten. Met de oorlog in Gaza is er ook noodhulp voor IDF soldaten.

Website: Project Revive Israel
Project Shalom Ministries

Veel oudere Joden – vaak Holocaustoverlevenden – vormen in Oekraïne een vergeten groep. Heel vaak leven ze ver beneden het bestaansminimum onder extreem moeilijke omstandigheden. Het raakt ons dat juist deze Holocaustoverlevenden een veelal vergeten groep vormen.

In Oekraïne zijn er nauwelijks sociale voorzieningen en ook al door de strenge winter zouden veel Joden het niet overleefd hebben als er geen hulp geboden was.
We zijn daarom dankbaar dat we mogen samenwerken met Shalom Ministries. Er zijn drie gaarkeukens ingericht: in Shepetovka (50 mensen), Mohyliv Podil’skyy (16 mensen) en Vinnitsa (160 mensen). Van maandag tot vrijdag kan hier een warme maaltijd worden genuttigd en de locatie fungeert meteen als ontmoetingsplaats voor de eenzame. Ook worden hier voedselpakketten uitgedeeld.

Website: Project Shalom Ministries
Help Mee!

De kosten voor één maaltijd in de gaarkeukens zijn circa € 1,- en voor één voedselpakket € 30,-!
Veel Joden worden erg geraakt door deze hulp en zeggen dat ze het zonder deze hulp niet zouden overleven… Vaak vragen deze ouderen “Waarom doen jullie dit toch?” En wat is er mooier om dan te kunnen vertellen over de liefde van Yeshua!

U kunt deze mooie hulpprojecten ondersteunen via Petach Tikvah. Geeft u wel de bestemming van uw ondersteuning duidelijk aan: dus ‘Shalom Ministries‘ of ‘Ezra International’ of ‘Familie Schaap’.