Skip links

Hulpprojecten

Eén van de doelen van Petach Tikvah is dat wij hulp en hoop willen geven aan de Joodse medemens. Bij hulp kan je denken aan hulp bij terugkeer naar Israël of hulp in noodsituaties. Wij werken samen met lokaal werkende organisaties die betrokken zijn bij terugkeer (aliyah) en hulpverlening.
Ezra International

Ezra helpt – met uw financiële hulp – Joden om terug te keren naar Israël. Deze terugkeer start met het verkrijgen van documenten en vergunningen, zoals bijvoorbeeld een paspoort. Dit is een tijdrovend en kostbaar proces. Duizenden mensen hebben advies gevraagd, en er is ook praktische of financiële hulp gegeven voor het verkrijgen van de juiste papieren. In 2013 hielp Ezra 2406 Joden vanuit Rusland, Oekraïne, Moldavië, Georgië en Armenië. Dit aantal loopt elk jaar op! In 2017 hielp Ezra al 4763 Joden Aliyah maken.  Ezra werkt overigens ook in moslimlanden en Zuid-Amerika om Joden te helpen terugkeren naar Israël. Naast dit alles zijn er ‘vis’-reizen: reizen bedoeld om Joodse families informatie te geven over de mogelijkheid om aliyah te maken.

Website: Ezra International
Project Shalom Ministries

Veel oudere Joden – vaak Holocaustoverlevenden – vormen in Oekraïne een vergeten groep. Heel vaak leven ze ver beneden het bestaansminimum onder extreem moeilijke omstandigheden. Het raakt ons dat juist deze Holocaustoverlevenden een veelal vergeten groep vormen.

In Oekraïne zijn er nauwelijks sociale voorzieningen en ook al door de strenge winter zouden veel Joden het niet overleefd hebben als er geen hulp geboden was.
We zijn daarom dankbaar dat we mogen samenwerken met Shalom Ministries. Er zijn drie gaarkeukens ingericht: in Shepetovka (50 mensen), Mohyliv Podil’skyy (16 mensen) en Vinnitsa (160 mensen). Van maandag tot vrijdag kan hier een warme maaltijd worden genuttigd en de locatie fungeert meteen als ontmoetingsplaats voor de eenzame. Ook worden hier voedselpakketten uitgedeeld.

Website: Project Shalom Ministries
Help Mee!

De kosten voor één maaltijd in de gaarkeukens zijn circa € 1,- en voor één voedselpakket € 30,-!
Veel Joden worden erg geraakt door deze hulp en zeggen dat ze het zonder deze hulp niet zouden overleven… Vaak vragen deze ouderen “Waarom doen jullie dit toch?” En wat is er mooier om dan te kunnen vertellen over de liefde van Yeshua!

U kunt deze mooie hulpprojecten ondersteunen via Petach Tikvah. Geeft u wel de bestemming van uw ondersteuning duidelijk aan: dus ‘Shalom Ministries‘ of ‘Ezra International’ of ‘Familie Schaap’.