Skip links

Humanitaire hulp en de dubbele moraal van het Westen

In dit artikel sommen we 24 problemen op die laten zien hoe de humanitaire crisis in Gaza een zaak is met veel sluwe en misleidende manipulatie die van grote invloed is op hoe mensen de huidige oorlog zien. Het Westen heeft hierbij een dubbele moraal.

Hieronder een aantal problemen:

 1. Qatar – Qatar gaf miljarden dollars aan Hamas. Het werd bestempeld als humanitaire hulp maar het grootste deel van die miljarden ging echter naar het opbouwen van militaire terreur en de indoctrinatie van kinderen om Israël te haten en het Jihadisme te steunen.
 2. Westerse ‘hulp’ – De VN, Europa en Amerika gaven ook miljarden dollars aan Hamas. Net als hierboven werd het meeste niet aan het volk gegeven, maar geïnvesteerd in radicaal Jihadisme, terreur en het leger.
 3. Iran – Iran gaf ook miljarden. In het geval van Iran werd het niet eens als humanitair bestempeld, maar werd het vooral geïnvesteerd in Israël -hatende milities.
 4. Terugtrekking – Onder het mom ‘land in ruil voor vrede’ werden in 2005 door Israël meer dan 8000 Israëliërs gedwongen om Gaza te verlaten.
 5. Vernietiging bedrijven – Toen Israëlische inwoners met geweld uit hun huizen in Gaza werden verwijderd, lieten ze bloeiende landbouw bedrijven achter. In plaats van dat de Gazanen de bedrijven konden exploiteren werd eerst alles systematisch vernietigd door Hamas.
 6. Vernietiging vastgoed – Vastgoed bij het strand in Gaza is fortuinen waard en had de Rivièra van het Midden-Oosten kunnen zijn. Deze troef werd echter niet ontwikkeld vanwege de focus op jihadhaat.
 7. Werk in Israël –Voor vast en constructief inkomen konden Gazanen in Israël werken. Elke dag trokken ruim 20.000 Gazanen Israël binnen om te werken en een salaris te verdienen. Helaas hebben sommige arbeiders persoonlijke informatie over de Joodse families in de kibboetsgemeenschappen aan Hamas doorgegeven, waardoor hun moord werd vergemakkelijkt.
 8. Egyptische grens – Gaza heeft een grens met Egypte. Gazanen zouden technisch gezien de grensovergang bij Rafiah kunnen passeren om Gaza te verlaten. Egypte heeft het aantal echter beperkt gehouden, omdat ze niet willen dat het destructieve Jihadisme uit Gaza in hun land groeit.
 9. Uitsluiting door alle Arabische landen– niet alleen Egypte, maar alle Arabische landen hebben immigratie uit Gaza geweigerd. Ze geloven dat Gazaans-Palestijnse immigranten hen schade zouden berokkenen.
 10. Begin van de oorlog (7 oktober 2023): de humanitaire situatie is voor de inwoners van Gaza tijdens de oorlog enorm verslechterd en een humanitaire ramp veroorzaakt. Hamas begon de oorlog. Israël deed dat niet. Hamas wilde de oorlog. Israël deed dat niet. Hamas heeft de oorlog veroorzaakt, niet Israël. Hamas en Jihad veroorzaakten de humanitaire ramp van de oorlog, niet Israël.
 11. Menselijke schilden – Een van de ergste oorlogsmisdaden is dat Hamas zijn eigen burgers “gijzelt” als menselijk schild. De gehele militaire infrastructuur van Hamas is doelbewust in civiele gebieden geplaatst, tegen elke regel van het internationaal recht in. De terroristen willen het beeld geven dat Israël burgers disproportioneel dood, om zo Israël de schuld te kunnen geven. Het beïnvloed de publieke opinie
 12. Bescherming Gazanen en maximale IDF-inspanning– Het beleid van het Israëlische leger is om al het mogelijke te doen om de burgers van Gaza geen schade te berokkenen, terwijl Hamas er alles aan doet om hun burgers in gevaar te houden. IDF werkt om onze burgers te beschermen. Hamas gebruikt zijn burgers om zijn terroristen te beschermen. IDF doet meer om de burgers van Gaza te beschermen dan Hamas.
 13. Humanitaire Corridor – Sinds de eerste dag van de oorlog, vóór en tijdens de landinval, heeft het Israëlische leger richtlijnen uitgevaardigd aan burgers van Gaza om het gevechtsgebied te verlaten. Er waren ontsnappingsgangen open, vooral aan de hoofdweg Salah-el-Din en de kustweg.
 14. Hamas schiet op eigen burgers – Deze corridor was echter slechts gedeeltelijk succesvol omdat Hamas op zijn eigen burgers schoot. De wens om hun burgers als schilden te behouden motiveerde Hamas om op hen te schieten om hen in het slagveld te houden, om zo Israël te beschuldigen.
 15. IDF-bescherming van burgers van Gaza – De humanitaire corridor werd succesvol toen het Israëlische leger arriveerde om de burgers van Gaza te beschermen. Dit creëerde een bizarre situatie waarin Israëlische troepen de inwoners van Gaza beschermden die door de humanitaire corridor liepen, terwijl Hamas op hen schoot.
 16. Ziekenhuizen, scholen, hulpcentra – In heel Gaza heeft Israël wapenopslagplaatsen, munitie, oorlogskantoren en tunnelingangen ontdekt in ziekenhuizen, kinderscholen en organisaties van de Verenigde Naties. Het gebruik van ziekenhuizen als dekking voor het Hamas -terrorisme veroorzaakt een humanitair ingewikkelde situatie
 17. Shifa Hospital – Het grootste ziekenhuis dat als dekking werd gebruikt, was Shifa. Het duurde lang voordat Israël controle kreeg over het ziekenhuis. De terroristische infrastructuur werd blootgelegd, inclusief tunnels en wachtruimtes voor gijzelaars. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, raakte geen enkele arts, verpleegkundige of patiënt uit Shefaa gewond tijdens de operatie.
 18. Zuid-Gaza – Israël heeft ten tijde van dit schrijven toegestaan dat het zuidelijke deel van Gaza een veilige zone is. Medische voorzieningen, voedsel, water en kampen zijn daar toegestaan. Aan deze situatie kan een einde komen als de Hamas-militanten naar dat gebied vluchten om zich te hergroeperen en te herbewapenen.
 19. Aardolievoorziening – Hoewel de Israëlische regering veel onenigheid binnen Israël veroorzaakte, heeft zij olie-vrachtwagens vanuit Egypte naar Zuid-Gaza toegestaan. Deze olie zal hopelijk worden gebruikt voor humanitaire inspanningen en sanitaire voorzieningen, waardoor de volksgezondheid wordt beschermd. De zorg is dat Hamas de olie gaat gebruiken om hun militaire operaties te bevorderen.
 20. Hamas-olievoorraad – Deze situatie is ook bizar omdat Hamas enorme hoeveelheden olie ondergronds heeft opgeslagen in hun tunnelsysteem. Niets daarvan wordt vrijgegeven om hun burgers te helpen. Israël loopt dus gevaar en faciliteert de olieleveringen aan burgers van Gaza, terwijl Hamas dat niet doet.
 21. Gijzelaars vrijlating – Dit is een complex onderwerp dat nog een langere uitleg zou vereisen. Het probleem is dat Hamas de onderhandelingen met de gijzelaars manipuleert om Israël te verzwakken en in te spelen op de internationale publieke opinie. Het staakt-het-vuren geeft hen de kans zich te reorganiseren voor verdere aanvallen. De vrijlating van 53 gijzelaars zou kunnen leiden tot de dood van anderen.
 22. Gijzelaars illegaal – Het gijzelen van vrouwen, kinderen en ouderen is in strijd met het internationaal recht. De verkrachting en marteling van Israëlische burgers door de terroristen valt in geen enkele context van menselijke morele normen te beschrijven.
 23. Disproportionele gevangen ruil – Gilad Shalit werd op 11 oktober 2011 uitgewisseld voor 1027 Palestijnse gevangenen. Een van die gevangenen was Yehi Sinwar. Terwijl hij in de Israëlische gevangenis zat, werd hij ziek en stierf bijna, maar werd gered door Israëlische artsen. Alle discussies over ‘proportionaliteit’ worden totaal omgekeerd als het om Israël gaat.
 24. Ontheemding – Een van de pijnlijke aspecten van deze huidige oorlog is het grote aantal mensen dat hun huizen heeft moeten evacueren. Het exacte aantal is moeilijk te berekenen, maar het ligt gemakkelijk boven de 1.000.000 inwoners van Gaza, en 150.000 Israëliërs afkomstig uit de Gaza- en Libanese grens.
  Wij zijn vóór humanitaire hulp maar tegen nep-humanitaire hulpprojecten die in de eerste plaats terroristische activiteiten verdoezelen.
 25. Laten we echte humanitaire maatregelen voor de Palestijnen dienen. Mag de waarheid van de leugens van Hamas met betrekking tot zogenaamde humanitaire hulp aan de Palestijnen aan het licht komen.(overgenomen van Tikkun global)

Bedwelming

Het lijkt wel of Zacharia 12:2-3 in vervulling aan het gaan is en de wereld betoverd/bedwelmd wordt in haar haat tegen Israël. Asher Intrater, leider van Tikkun Global ziet deze oorlog ook als een profetische opmaat naar Zacharia 12. Misschien is het nu nog niet dé vervulling maar de wereld wordt helemaal klaargestoomd voor de grote wereldoorlog tegen Jeruzalem en het Joodse volk.

Zie, Ik ga Jeruzalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Op die dag zal het gebeuren dat ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken. Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen, en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen. (Zach. 12:2-3)