Skip links

Nieuws van Shalom Ministries Oświęcim

Vanuit Petach Tikvah ondersteunen wij verschillende projecten. Waaronder Shalom Ministry Association Oświęcim. We willen graag de laatste nieuwsbrief met jullie delen.

Nieuwsbrief Shalom Ministries Dec’20 – Febr’21

Veel oudere Joden – vaak Holocaustoverlevenden – vormen in Oekraïne een vergeten groep. Heel vaak leven ze ver beneden het bestaansminimum onder extreem moeilijke omstandigheden. Het raakt ons dat juist deze Holocaustoverlevenden een veelal vergeten groep vormen.

In Oekraïne zijn er nauwelijks sociale voorzieningen en ook al door de strenge winter zouden veel Joden het niet overleefd hebben als er geen hulp geboden was. We zijn daarom dankbaar dat we mogen samenwerken met Shalom Ministries. Er zijn drie gaarkeukens ingericht: in Shepetovka (50 mensen), Mohyliv Podil’skyy (16 mensen) en Vinnitsa (160 mensen). Van maandag tot vrijdag kan hier een warme maaltijd worden genuttigd en de locatie fungeert meteen als ontmoetingsplaats voor de eenzame. Ook worden hier voedselpakketten uitgedeeld.

De kosten voor één maaltijd in de gaarkeukens zijn circa € 1,- en voor één voedselpakket € 30,-! 
Veel Joden worden erg geraakt door deze hulp en zeggen dat ze het zonder deze hulp niet zouden overleven… Vaak vragen deze ouderen “Waarom doen jullie dit toch?” En wat is er mooier om dan te kunnen vertellen over de liefde van Yeshua!

U kunt deze mooie hulpprojecten ondersteunen via Petach Tikvah. Geeft u wel de bestemming van uw ondersteuning duidelijk aan: dus ‘Shalom Ministries‘.