Skip links

Noodhulp Joden Oekraïne – Karin en Eelco brengen aggregaten

De situatie voor de Joodse gemeenschap in Oekraïne is zwaar en ernstig. De winter is begonnen en na recente aanvallen is de infrastructuur in Oekraïne grotendeels vernietigd. Dit betekent dat de Joodse gemeenschap niet of nauwelijks (soms nog 4 uur onregelmatig over de dag) elektra heeft, waardoor er geen verwarming, licht en internet meer is! Een afschuwelijke situatie dus… Roman van Shalom Ministries vroeg ons of wij in Nederland wellicht nog aan aggregaten konden komen.

Tja, waar begin je met zo’n verzoek? Eelco het op z´n hart een broeder te bellen die we zo’n 12 jaar geleden ontmoet hadden. En prijst de Heer: een dag later werd Eelco teruggebeld dat we 2 grote, splinternieuwe aggregaten (waarde €9000,- per stuk!) konden ophalen – ze moesten met een heftruck in onze bestelbus worden ingeladen. Tevens was er een vrijwilliger die zijn eigen aggregaat weggaf en zo hadden we opeens drie aggregaten in onze auto staan! In allerijl is er een oproep gedaan voor warme kleding en voedsel en zijn Karin en Eelco vorige week woensdag naar Zuid-Oost Polen afgereisd, zo´n 1250 km rijden.

Nog deze week zullen de aggregaten gebracht worden naar de Joodse gemeenschap in Vinnitsa en Shepetovka. We zijn dankbaar dat we zo een klein beetje hulp kunnen brengen in de Joodse gemeenschap in Oekraïne!