Skip links

Van ‘ver van mijn bed show’ naar onderdeel zijn van wat er nog komen gaat! 

Melissa verteld over haar ervaringen tijdens de Israel Experience Reis.

Nooit gedacht dat ik ooit naar Israël zou gaan. Ik had ook nooit echt een gevoel bij Israël of verlangen er naar toe te gaan. Tja, in de Bijbel wordt er wel vaak over gesproken, maar het bleef een ‘ver van mijn bed show’.

Nadat meerdere mensen in onze omgeving zo enthousiast uit Israël terugkwamen, groeide mijn nieuwsgierigheid. We melden ons aan voor de reis, maar nog steeds wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik dacht dat het vooral fijn zou zijn door deze reis een beetje meer beeld te hebben wanneer ik de Bijbel verder zou lezen.
10 dagen lang zijn we van west naar oost, van noord naar zuid gereisd door Israël.

We hebben met meerdere Joodse mensen gesproken, veel mogen leren van verschillende gidsen en onze eigen reisleiders Eelco en Karin. We zijn op verschillende plekken geweest, een gastgezin, op locatie van een discipelschaptraining, hostels en in de woestijn. Mochten rijden op kamelen, zwemmen in de Dode zee en slenteren door de winkelstraatjes in Jeruzalem. En dat alles met een geweldige groep met superleuke en lieve mensen! Een groep die er voor elkaar was, samen God groot maakt, ieder op zijn/haar eigen manier.

Na de reis had ik nog even 2 dagen vrij genomen van het werk om te ‘landen’ en hoe meer de tijd verstreek, hoe meer in mij realiseerde op wat voor bijzondere plekken we eigenlijk zijn geweest. Wat een voorrecht om met deze reis en met deze mensen mee te mogen gaan. Israël is niet zomaar een land dat veel in de Bijbel voor komt. Het is een land met zo’n rijke historie, er is veel gaande in het heden, maar nog veel belangrijker: het speelt een grote rol in onze toekomst! We zijn allemaal onderdeel van wat er nog komen gaat. Door deze reis en de vele mooie verhalen die we gehoord hebben, merk ik dat ik hier en daar mijn Bijbelkennis wel mag bijspijkeren. Ik heb vooral weer motivatie en het verlangen gekregen om de Bijbel te lezen, niet alleen omdat je er nu meer beeld bij hebt, maar vooral om te groeien in geloof en in de relatie met God.