Skip links

Boerderij & Terrein

Ligging & achtergrond

Petach Tikvah begon in de boerderij, het woonhuis van de familie Schaap. De boerderij is gelegen in het Drentse Hooghalen, vlakbij het voormalige Kamp Westerbork.

Wij geloven dat God van deze plaats een deur van hoop maakt. Petach Tikvah is Hebreeuws voor “Deur van Hoop”, gebaseerd op Hosea 2:14 “…het dal van Achor maak Ik tot een deur van hoop.” God wil valse hoop omkeren in echte hoop, misleiding in waarheid en dood in leven.

Wij werken vanuit een boerderij in het Drentse Hooghalen, vlakbij het voormalige Kamp Westerbork. Dit is een historisch beladen plek, want het was een doorgangskamp voor Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duizenden Joden liepen tussen 1942 en 1944 langs deze boerderij op weg naar Kamp Westerbork. Er was besloten dat Nederland van haar Joodse bevolking ‘af’ moest; ze moesten worden uitgeroeid.

In het bos achter onze boerderij lag een treinspoor. Vanaf 1942 werden veewagons vol Joden naar vernietigingskampen in het Oosten getransporteerd. Van de 107.000 Nederlandse Joden die via Westerbork werden afgevoerd, overleefden minder dan 5000 mensen de vernietigingskampen. Het was een kamp van valse hoop, misleiding en een poort naar de dood voor meer dan honderdduizend Joden.

Oosthalen, de weg waar Petach Tikvah is gelegen.

Boerderij

Petach Tikvah begon in de boerderij, het woonhuis van de familie Schaap. De samenkomsten van Petach Tikvah worden nu voornamelijk gehouden in onze loods en ook af en toe in ‘t Praethuys. ‘t Praethuys is een accommodatie met veel mogelijkheden, voor zowel onze samenkomsten, vergaderingen, jeugdweekenden en gastenverblijf.

Ook verhuren we de accommodatie aan zowel kerken en gemeentes alsook bedrijven en particulieren. Naast ’t Praethuys ligt camping Tikvah, waar we in het voorjaar en in de zomer ruimte hebben voor conferenties en evenementen.

Camping Tikvah
Camping Tikvah, gelegen achter de boerderij
Website: Camping Tikvah
Het Praethuys
't Praethuys - gelegen tussen de boerderij en camping Tikvah.
Website: 't Praethuys