Skip links

Wat wij doen

Petach Tikvah is een plek van aanbidding, onderwijs, toerusting en uitzending. Wij helpen jou om Gods plan met Israël en de volken te ontdekken! Een groot deel van ons werk vindt plaats in Nederland vanuit een boerderij in Drenthe. Daarnaast werken wij ook in Israël.
Gods droom is dat Israël de Messias vindt. Wij geloven dat het geestelijk ontwaken van Israël een sleutel is die wereldwijde zegen en opwekking in beweging zet. Daarom is er zoveel strijd is rondom het onderwerp Israël, ook in de christelijke wereld. Wij dagen jou uit om mee te werken!
Israëlreizen
 • Israël Experience: jongerenreizen die je op een avontuurlijke manier kennis laten maken met Israël. Het zijn levens veranderende reizen en er is direct contact met lokale gelovigen in Israël. Zo maak je met je eigen ogen kennis met het Israël, wat God zegt in de Bijbel en krijg je ook meer inzicht in de (geestelijke) strijd rondom Israël.
 • Outreach Israël: Wil jij je graag inzetten om mee te bouwen aan Gods Koninkrijk? Ga dan op outreach naar Israël voor bijvoorbeeld 3 maanden! Zie onze vacatures.
Bouwen aan relaties

Petach Tikvah werkt waar mogelijk samen met kerken. We doen dit door:

 • Gemeenten te helpen relaties aan te gaan met de levende stenen in Israël. Bijvoorbeeld door het faciliteren van Messiaanse sprekers uit Israël of projecten in Israël.
 • Jongerenreizen met uw kerk naar Israël te (helpen) organiseren. Doel is dat we tijdens onze reizen jongeren in verbinding brengen met lokale gelovigen. In plaats van het land te bezoeken als toerist, willen we aan relaties bouwen.
 • Het is ook mogelijk ons uit te nodigen in uw gemeente of een jongerenavond te verzorgen.
Toerusting & onderwijs

Het valt ons op dat weinig jongeren zich betrokken voelen bij Gods plan met Israël terwijl wij van mening zijn dat dit voor God belangrijk is. We willen jongerengroepen, bijbelstudiegroepen, kerken enz. ondersteunen in onderwijs over Gods plan met Israël en de volken. We doen dit door:

 • Discipleship Journey Israel: een 8 weken durende internationale Discipelschapstraining in Israël zelf, in samenwerking met gelovigen in Israël. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.
 • Onderwijs & training. Kampeerweekend gecombineerd met onderwijs? De training “Israël, de Messias en jij” bestaat uit 4 avonden (of ochtenden) en is een mooie combinatie van ontspanning en verdieping. De training kan op verzoek ook op locatie gegeven worden
 • Het organiseren van Youth meetings op ons terrein waar ruimte is voor aanbidding, onderwijs en vragen stellen.
 • Messiaanse sprekers uit Israël uit te nodigen
 • Mensen uit te zenden naar Israël (toerusting vooraf)
Hulp aan Joden

We willen het getuigenis van Jezus ook praktisch laten zien! Bijvoorbeeld:

 • We werken samen met een organisatie die behoeftige Joden ondersteund in Oekraïne door onder andere maaltijden/gaarkeukens.
 • Hulp bij aliyah. We ondersteunen project Ezra. God brengt Zijn verstrooide volk terug naar Israël

Leer meer over Petach Tikvah

Lees over onze visie

Onze visie

Petach Tikvah
Lees verder

Bouw mee

Wat kan jij doen?